FINN DEN BEHANDLINGEN SOM PASSER DEG

Der findes forskellige vægttabssystemer baseret på en gastric ball (også kaldt gastric balloon eller på dansk gastrisk ballon/maveballon). Tre af de absolut bedste på markedet er Orbera, Medsil og Spatz. Vi anvender disse tre typer af gastric balloons, da vi gennem mange års erfaring ved, at de alle kan bidrage til et effektivt vægttab.

O

Orbera Ballong

Orbera ballonger er et vekttap system, der det brukes en gastric balloon som tar opp plass i magen. Ballongen plasseres i magen gjennom munnen via en minimal invasiv endoskopisk prosedyre, mens pasienten er under mild sedasjon/rus.

M

Medsil Ballong

Medsil ballonger er et vekttap system, der det brukes en gastric ball som tar opp plass i magen. Ballongen plasseres i magen gjennom munnen via en minimal invasiv endoskopisk prosedyre, mens pasienten er under mild bedøvelse.

S

Spatz Ballong

Spatz3 Justerbar gastric balloon er produsert av høy kvalitet medisinsk silikon. Det er snakk om en gastric ball som blir fylt opp med saltvann. Ballongen vil ta opp rundt en tredjedel av magens volum, og den gir et innvendig trykk i magen som sender signaler om å spise mindre.

SE HVORDAN BALLONGENE FUNGERER

HVA KJENNETEGNER EN GASTRIC BALLOON FRA ORBERA/MEDSIL?

Orbera og Medsil ballonger er et vekttap system, der det brukes en gastric balloon som tar opp plass i magen. Begge typer ballonger har en fast størrelse under hele forløpet. Orbera finnes i to versjoner: en 6 måneders versjon og en 12 måneders versjon. Medsil finnes kun i 6 måneders versjon.

Ballongen plasseres i magen gjennom munnen ved hjelp av en minimal invasiv endoskopisk prosedyre, mens pasienten er under mild sedasjon/rus.

Når ballongen er på plass fylles den opp med saltvann, slik at den utvider seg til en sfærisk form.

Ballongen kan fylles opp med ulike mengder av saltvann (fra 400 til 700 cc) avhengig av, hvilken mengde som passer best for pasientens kroppsform og magesekkens størrelse.

Hvordan virker en Orbera/Medsil ballong?

Ballongen tar opp plass i magen for å hjelpe pasienter gå ned i vekt. Under forløpet blir pasienten ringt opp hver 14. dag av en av våre kostveiledere for å optimere behandlingen og sikre vekttapet. Ballongen blir fjernet etter 6 eller 12 måneder avhengig av typen. I noen tilfeller vil det være mulig å se vekttap resultater allerede etter noen uker.

Når brukes en gastric ball?

Metoden med en gastric balloon anvendes til overvektige voksne pasienter med et Body Mass Index (BMI) på over 27, og som ikke har klart å gå ned i vekt gjennom kosthold og trening. Metoden er beregnet for å bli brukt mens en pasient deltar i en kost- og treningsplan overvåket av en fagperson.

Vær oppmerksom på at ikke alle brukere vil kunne oppnå samme resultater med en GastriBall® mageballong.

Våre klinikker

Charlottenlund
Hans Edvard Teglers Vej 9, 1. sal
2920 Charlottenlund
Tlf.: +45 91918888

Kolding
Bredgade 32, 1.tv
6000 Kolding
Tlf.: +45 91918888

Gastriball Malmø ved  Candela Clinic
Lockarpsvägen 14A,
238 41 Oxie, Sverige
Tlf.: +46 (0) 704870207

Gastriball Gøteborg ved Dentali Klinik
Nordanvindsgatan 2b,
417 17 Göteborg
Sverige

Gastriball Oslo ved BMI Klinik
Rådmann Halmrasts vei 18;
1337 Sandvika, Norge
Tlf.: +47 466 72 033

SPØRGSMÅL & SVAR

Hvis du er i tvivl om en maveballon-operation er noget for dig, kan du se de mest stillede spørgsmål her.

Rull til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.