HVORDAN FUNGERER MEDSIL BALLONG?

Selve ballongen og inngrepet

Medsil ballongen er et vekttap system som bruker en gastrisk ballong til å ta opp plass i magen. Ballongen plasseres i magesekken gjennom munnen ved hjelp av en minimal invasiv endoskopisk prosedyre mens pasienten er under mild sedasjon/rus. Medsil ballongen vil etter sin plassering i magen bli fylt opp med saltvann, hvoretter den utvider seg og tar opp den ønskede plassen i magesekken med mellom 400 og 700 ml saltvann avhengig av hvilken størrelse som passer best for pasientens mage.

Slik fungerer Medsil Ballongen

Ballongen tar opp plass (opptil 70 %) i magen for å hjelpe pasienter med å slanke seg. Ballongen gir pasienten en naturlig metthetsfølelse, mens evnen til å innta store mengder mat minskes. Under forløpet blir pasienten ringt opp hver 14. dag av en av våre ernæringsfysiologer for å optimere behandlingen og sikre vekttapet. I behandlingen medfølger en plan, råd og veiledning fra våre erfarne ernæringsfysiologer, som bidrar til et sunt og varig vekttap gjennom kostholdsendring og økt aktivitetsnivå. Pasienter oppnår best mulige resultater ved å kombinere mageballongen med en sunn og aktiv livsstil. Medsil ballongen blir fjernet etter 6 eller 12 måneder avhengig av typen. Behandlingen er smertefri, sikker og veldig effektiv for personer, som ønsker å oppnå et varig vekttap.

Resultater med Medsil

Det gjennomsnittlige vekttapet for pasienter med Medsil mageballong er etter 6 måneder mellom 25-30% av selve kroppsvekten. Det betyr at en person på 100 kg veier ca. 70 kg etter et halvt år med behandlingen. Flere undersøkelser peker på at pasienter med mageballong mister markant fettmasse og generell kroppsvekt, mens behandlingen er en sikker og effektiv metode for overvektige menn og kvinner. (Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4022986/)

Godkjenning

Medsil er godkjent av EU og har mottatt det Europeiske sikkerhetssertifikatet CE som viser at mageballongen lever opp til alle EU-standarder innen helse og miljø. (Kilde: http://www.tourmedica.co.uk/blog/obesity-treatment-with-medsil-gastric-balloon/)

O

Orbera ballonG

Orbera Balloon er et vekttapssystem som bruker en gastrisk ballong som holder plass

S

Spatz ballonG

Spatz3 Justerbar ballong er laget av høykvalitets medisinsk silikon. Den er fylt med farget saltvann.

Våre klinikker

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Gastriball Gøteborg

Gastriball Oslo