SPØRGSMÅL OG SVAR

Etter innsetting av mageballongen blir den fylt opp med saltvann. Ballongen vil delvist fylle opp magen for å hjelpe en person til å kjenne seg mindre sulten, slik at vedkommende kan spise mindre porsjoner mat og fortsatt kjenne seg fornøyd med mengden.

Ballongen føres inn i magen gjennom munnen uten behov for kirurgi. Legen setter da inn et endoskop kamera (gastroskop) i magen. Hvis det ikke observeres noen abnormiteter, føres ballongen gjennom munnen og ned i spiserøret og inn i magen. Inne i magen fylles ballongen opp med en steril saltvannsoppløsning gjennom et lite materør festet til ballongen. Når den er fylt opp fjerner legen røret ved forsiktig å trekke på den ytre enden, hvoretter ballongen ligger fritt i magen.

Denne prosedyren utføres av en kvalifisert spesialist gastroenterolog og utdannet pleiepersonale.

Plassering av ballongen tar ca. 20 minutter, hvoretter pasienten overvåkes i ca. 1 time. Heretter vil pasienten bli sendt hjem.

Mageballongen er designet for å hjelpe til vekttap hos personer, som ideelt sett kan gå ned 10 til 30 kg i vekt. Pasienten må ha en BMI på 27 og derover for at mageballongen kan tilbys.

Det brukes tilmed til folk, som ikke egner seg for andre typer av vekttapskirurgi. Bruken av mageballong kan medvirke til å redusere vekten før kirurgi, slik at risikoene reduseres i forbindelse med kirurgiske prosedyrer på overvektige pasienter.

Mageballongen kan plasseres i magen i en periode på 6-12 måneder, perioden avhenger av hvor mye man ønsker å slanke seg, og ballongen tilpasses etter dette. Anbefaler legen din bruk av ballongen i mer enn 6 måneder, da er det nødvendig at ballongen blir erstattet med en ny.

Legen vil plassere et fargestoff i ballongen som kalles metylenblått. Dette vil hjelpe deg til å identifisere en tidlig deflasjon eller lekkasje, fordi det vil endre fargen på urinen din til grønn. Skulle dette skje, må du meddele det til klinikken med en gang slik at ballongen kan bli tatt ut.

Mageballongen fjernes på samme måte som den ble plassert; via spiserøret og munnen. Ved bruk av av et endoskopisk kamera, fører legen inn et kateter gjennom munnen og inn i magen. Ballongen vil deretter bli punktert og tømt. Når ballongen tømmes, kan den gripes og fjernes.

I den første uken av prosedyren bør du ikke planlegge noen tunge aktiviteter. Når kroppen din har tilpasset seg ballongen, kan du fortsette dine vanlige aktiviteter. Det er sterkt anbefalt å starte et regelmessig treningsprogram for å oppnå bedre resultater.

Det er viktig for deg å forstå at mageballongen er et verktøy til å støtte vekttap og må anvendes sammen med diett, trening og et oppfølgende program. Mengden av vekt du går ned og vedlikeholder vil avhenge av hvor nøye du følger din diett og langsiktede livsstilsendringer.

Det er veldig sannsynlig at tilstedeværelsen av ballongen i magen kan forårsake kvalme eller oppkastning i 5-7 dager etter plasseringen. Klinikken vår vil ordinere medisin for å hjelpe til å minimere disse potensielle bivirkninger, men disse kan forekomme i de første par dager.

I en periode på 5-7 dager vil det være en god ide å ta fri fra jobben på grunn av mulighet for kvalme.

Det er mulig at du kun vil gå ned veldig lite i vekt. Dette avhenger selvfølgelig av ditt engasjement i forhold til kosten og din livsstil.

Det vil være ubehag de første par dager etter inngrepet. Etterfølgende vil mageballongen gi deg en følelse av metthet.

Du bør planlegge minst 5-7 dagers inaktivitet til å komme deg over prosedyren. Man kan forvente en periode på opp til 14 dager etter operasjonen med nedsatt energi. Etterfølgende vil du kunne gjenoppta vanlig aktivitet, men det avhenger også av hvor raskt kroppen din vender seg til ballongen.

Oppfølging er avgjørende for suksessen av ballongens virkning. Våre utdannede ernæringsfysiologer vil kontakte deg i perioden, mens ballongen er på plass. I denne perioden vil du bli evaluert på din progresjon, og du vil bli satt godt inn i prinsippene for sunnhet, ernæring og trening, som vil gi deg et fundament for langsiktet suksess.

Det er ingen mat restriksjoner, selvom du ikke har lyst å spise så mye som du vanligvis gjør. I tillegg kan du føle deg uvel dersom du spiser fet mat eller godteri. Overdreven overspising mens ballongen er på plass, kan være farlig.

Våre klinikker

Charlottenlund
Hans Edvard Teglers Vej 9, 1. sal
2920 Charlottenlund
Tlf.: +45 91918888

Kolding
Bredgade 32, 1.tv
6000 Kolding
Tlf.: +45 91918888

Gastriball Malmø ved  Candela Clinic
Lockarpsvägen 14A,
238 41 Oxie, Sverige
Tlf.: +46 (0) 704870207

Gastriball Gøteborg ved Dentali Klinik
Nordanvindsgatan 2b,
417 17 Göteborg
Sverige

Gastriball Oslo ved BMI Klinik
Rådmann Halmrasts vei 18;
1337 Sandvika, Norge
Tlf.: +47 466 72 033

Rull til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.