Bakgrunn

Forekomsten av overvekt i Danmark har gått opp betydlig innen de seneste årtier. 47 % av den voksne befolkningen er overvektige (BMI≥25).

Rundt 13 % av befolkningen er veldig overvektige (BMI≥30). Fedme er forbundet med nedsatt funksjon og disponering til andre sykdommer, inklusiv høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, metabolske sykdommer, artrose og søvnapné. I USA utgjør det 18 prosent av dødsfall blant personer i alderen 40 til 85 år.

Det finnes ingen enkle løsninger på problemet. Kost og trening er veldig viktig, men på egen hånd er det ikke alltid nok for å opprettholde et betydelig og vedvarende vekttap. Selvom fedmekirurgi medfører holdbart vekttap er det kun en veldig liten del av personer med høyt BMI som gjennomgår dette.
Årsakene til dette inkluderer angst for kirurgi og eventuelle komplikasjoner samt at kun et mindretall av pasienter med fedme kvalifiserer seg til kirurgi. Derfor ligger det en utfordring i behandlingen av overvekt og fedme hos de personer, der kost og trening ikke er nok, men som samtidig enten ikke oppfyller kravene for fedmekirurgi eller ikke ønsker det. De fleste overvektige ligger faktisk i denne kategorien.

Derfor utgjør intragastrisk ballong en mellomliggende løsning mellom livsstilsendring og fedmekirurgi for pasienter med en BMI på 27 til 40 kg / m² med fantastiske resultater, spesielt i kombinasjon med livsstilendringer.
Tanken med å anvende en endoskopisk plassert intragastrisk ballong til behandling av fedme ble først beskrevet i starten av 1980-tallet. En luftfylt polyuretan-enhet, som ble godkjent av Food and Drug Administration i USA i 1985, ble senere trukket tilbake på grunn av en ikke så klar effekt og en høy forekomst av komplikasjoner. Siden har det kommet flere generasjoner og varianter på markedet. Kun få har blitt brukt eller godkjent i USA og EU.
Den nye generasjonen av intragastriske ballonger er produsert av silikon. Ballongen settes inn i magen endoskopisk (ved hjelp av kikkert). Når plasseringen er sikret, fylles ballongen opp med saltvann til 650 cm3 gjennom en ventil. Prosedyren er ambulant og tar mindre enn 20 minutter. Ballongen fjernes enten ett år eller seks måneder senere avhengig av typen.
Mange pasienter opplever kvalme og ubehag øverst i magen de første 4-5 dager etter innsetting av ballongen, men disse bivirkninger kan vanligvis lett kontrolleres med medisin.
Alvorlige bivirkninger som krever kirurgisk intervensjon er ekstremt sjeldne og er kun registrert som enkelte tilfelle.
Ballongen hjelper til vekttap ved å nedsette magesekkens kapasitet og hastighet. Men livsstilsendringer, inklusiv endring av spisevaner, trening og sunn kost, er avgjørende for å opprettholde det oppnådde vekttapet.
I ikke-randomiserte undersøkelser kunne man observere en gjennomsnittlig vekttap på 17,8 kg i løpet av 6 måneder med intragastrisk ballong, ernæringsmessig rådgivning og trening. I en nylig randomisert undersøkelse hos veldig overvektige personer med metabolsk syndrom, ble det oppnådd vekttap på 14,4 kg i gjennomsnitt med ballong, ernæringsmessig rådgivning og trening sammenlignet med 5,1 kg med ernæringsmessig rådgivning og trening alene.
Prosedyren er trygg og fullt reversibel.

ER JEG KANDIDAT?

Alle personer med BMI over 27 kg/m² og høy fettprosent, som har forsøkt seg med kostholdsendring og trening uten suksess, kan være kandidater.
Personer som lider av slitasjegikt eller ryggsmerter, og som ikke kan trene seg til vekttap, er perfekte kandidater for denne behandlingen.
Kvinner som forsøker å bli gravide og ønsker et raskt vekttap er også typiske kandidater.
Vekttap kan også hjelpe til å få bedre styr på høyt blodtrykk, kolesterol og diabetes.

ER MAGEBALLONG DET RIKTIGE FOR MEG?

Har du behov for hjelp til å styre appetitten din, eller søker du en annen måte å kickstarte vekttapet ditt på, da kan Gastriball® kontrollert vekttap program kanskje hjelpe deg til å slanke deg og oppnå de livsstilsmålene som du ønsker. Gastriball® kontrollert vekttap program krever ikke kirurgi.

Bemerk at GastriBall® vekttap program kan gi forskjellige resultater fra person til person.

Våre klinikker

Charlottenlund
Hans Edvard Teglers Vej 9, 1. sal
2920 Charlottenlund
Tlf.: +45 91918888

Kolding
Bredgade 32, 1.tv
6000 Kolding
Tlf.: +45 91918888

Gastriball Malmø ved  Candela Clinic
Lockarpsvägen 14A,
238 41 Oxie, Sverige
Tlf.: +46 (0) 704870207

Gastriball Gøteborg ved Dentali Klinik
Nordanvindsgatan 2b,
417 17 Göteborg
Sverige

Gastriball Oslo ved BMI Klinik
Rådmann Halmrasts vei 18;
1337 Sandvika, Norge
Tlf.: +47 466 72 033

Rull til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.